Капан за къртици - тип челюстен

10.00лв.

с ДДС: 10.00лв.

Наличност:
В наличност
Код на продукт:
105002

5/5 (1 Коментара) Напишете коментар

Сподели

Описание

Челюстния тип капан е разработен в САЩ през миналия век. Достатъчно е да споменем, че в Щатите (а и не само там) има професия „Ловец на къртици” и именно те работят с този модел. Препоръчваме го, както за къртици така и за сляпо куче, защото когато е зареден разстоянието между челюстите е по-голямо от диаметъра на примката на „Тунелния” тип, а диаметъра на тялото на сляпото куче е по-голям. 


Описание:

Изработен е от дебела 3 мм. щанцована ламарина. Три оси с диаметър 5 мм.Пружина и заключващ щифт с диаметър 3 мм. и пластина спусък с дебелина 1 мм. Всички детайли са поцинковани! 


Начин на действие:

Дръжките се стискат с ръка, заключващия щифт се прехвърля над едната дръжка и се застопорява в отвора на пластината спусък. Зареденият капан се поставя в хоризонталния тунел на къртицата. Преминавайки от там, тя натиска с муцуната си пластината спусък. Това освобождава пружината и задейства капана. Работи двустранно. 


Подготовка за работа: 

1. Стиснете дръжките за да отворите челюстите.

2. Прехвърлете заключващия щифт над едната дръжка и го поставете в отвора на пластината спусък.Важно: Колкото по-близо до края на заключващия щифт поставите пластината, толкова по-лесно ще сработи капана! 

3. Изкопайте отвор в пръстта с големината на капана,просичайки тунела на къртицата и го поставете така, че челюстите да обкрачват тунела без да го запречват. 

4. Покрийте капана с непрозрачен съд така, че да елиминирате навлизането на светлина и въздух в тунела, без да слагате пръст върху него.

5. Проверявайте ежедневно,като отхлупвате съда!

Коментари (1)

Напишете коментар