Капан за къртици - тип тунелен

10.00лв.

с ДДС: 10.00лв.

Наличност:
В наличност
Код на продукт:
105001

Няма оценка Напишете коментар

Сподели

Описание

Тунеленият тип капан е разработен преди повече от 150 години в Англия. Конструкцията му е непроменена и до днес, което доказва ефективността му. Препоръчваме го предимно за къртици. Имаме няколкократни отзиви от клиенти,които са улавяли по две къртици едновременно. Изключително ефективен и лесен за употреба. 


Описание:

Тялото е направено от дебела 1мм. поцинкована ламарина.Има две „примки”,два „заключващи щифта”и два „спусъка”.Изработени са от пружинна тел с диаметър 1,8 мм и също са поцинковани. 


Начин на действие:

Примките, представляващи силни пружини се натискат надолу и се застопоряват от заключващия щифт. Щифтът от своя страна се закача за спусъка.Направен е така, че да улавя къртиците независимо от коя от двете страни идват. Когато е зареден и поставен в тунела, къртицата патрулирайки, свободно преминава през примката, но през спусъка, не може.Бутайки го напред освобождава заключващия щифт, примката се повдига и улавя къртицата. 


Подготовка за работа: 

1. Натиснете примката, докато достигне тялото на капана.                                         

2. Преместете заключващия щифт над примката, като го закачите за кукичката на спусъка.                                         

3. Повторете процедурата и от другата страна.                                         

4. Изкопайте отвор в пръстта с големината на капана,просичайки тунела на къртицата и го разположете така, че примките да лежат на дъното на тунела, без да го запречват.

5. Покрийте капана с непрозрачен съд така, че да елиминирате навлизането на светлина и въздух в тунела, без да слагате пръст върху него.                                          

6. Проверявайте ежедневно,като отхлупвате съда!

Коментари (0)

Напишете коментар